Exercise 5F1 a £260 b £307.50 c £323.75 d £2892 a £7.50 b £9.05 c £5.80 d £10.753 a 38 h b 41 ½ h c 35 h d 40 h4 a Fewer hours b More pay5 a £540 b £7026 £6.907 375 – 330 = 45, 45 ÷ 6 = £7.50. (375 – 12 × 7.50) ÷ 7.50 = 38 hours8 £1 ¼ x9 Pay is £442.50 tax is £88.50, NI is 442.50 – 88.50 – 327.45 = 26.55, 26.55 ÷ 442.5 = 0.06, so the NI rate is 6%10 407 factorises to 1 × 407 or 11 × 37, so Jeff works 37 hours a week at £11 per hour.
 Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy 
Categories

Modules

Links